Så tänker en investerare

En viktig del för många startups är hur de ska hitta finansiering för sin tillväxt. Miriam Grut Norrby, investerare på Schibsted Growth Sweden ger i rapporten Future Report en inblick i hur investerare kan tänka. Här nedan är en kort sammanfattning. Läs hela Miriam Grut Norrbys tankar på Driving Innovation.

Älska förändring
Se inte förändringar som en stoppkloss. Våga riskera och gå in i experiment. Bakom varje framgång ligger mängder av misslyckanden. Lär dig av dessa.

Samarbeta med starka team
Hitta ditt fokus, forma dina investeringar utifrån det. Se till så att företaget som du investerar i har en unik produkt, tjänst eller erbjudande som kan göra företaget marknadsledande. Och framför allt, gå samman med grundare och team som har förmågan att driva igenom sina idéer och drömmar.

Gå på attack, inte försvar
Vill du skapa nya affärsmöjligheter genom att investera sök dig till företag, produkter, tjänster och marknader som tar dig längre än vad du kanske först tänkte. Den största risken är att inte ta någon risk.

Investera långsiktigt
Hitta företag som du kan följa och stötta under lång tid, hitta de som vill vara med och förändra framtiden inom sitt område.

1 av 100 lyckas
Använd ditt nätverk för att hitta de som sticker ut. Det är kanske bara 1 av 100 som lyckas.